2020-09-21 08:25:59• hírek • Szatmár.ro

Befejeződött az óvodafelújítás Mezőteremen

Az elmúlt négy év egyik kiemelkedő megvalósítására került sor Mezőteremen: véget ért az óvoda külső és belső felújítása: minek köszönhetően a község gyermekei a legkorszerűbb körülmények között nevelkedhetnek.

Ez év tavaszán fogalmazódott meg az óvodafelújítás ötlete Mezőterem községben, melynek terveit a helyi tanács hamar jóvá is hagyta, a munkálatokat pedig áprilisban sikerült is elkezdeni. A teljes körű felújítás magába foglalta az épület külső és belső tatarozása mellett a központi-fűtés kiépítését, a villamossági rendszer cseréjét, illetve a tetőfelújítást is.

Tar Miklós polgármester szerkesztőségünknek elmondta, a tetőfelújítás során igyekeztek a régi, de még jó állapotú cserepeket kiválogatni és megtartani, minek köszönhetően költséghatékonyabban sikerült megoldani a cserépcserét.

Az épület kívülről hőszigetelést és nemes-vakolatot kapott, a belső tereket pedig teljesen felújították. A régi kályhák és improvizált fűtőtestek helyét átvették a központi-fűtés, nagy kapacitású kazánja által táplált radiátorok. A már korábban kialakított mosdókat pedig újrafestették.

De nem csak az épületet, de az ahhoz tartozó udvart is felújították: az egyik részébe került a magyar kormány által támogatott Erdélyért Polgári Egyesület pályázatának köszönhetően megépített ovi-foci pálya, míg az udvar másik felében egy gumiszőnyeggel ellátott 150 négyzetméteres korszerű játszóteret alakítottak ki a gyermekek számára.

A teljes beruházás értéke 500 000 lej és 50 000 euró volt.

Tar Mikós polgármester elmondta, nagy lépés ez a község életében, hiszen amióta a csökkenő gyereklétszám miatt Vezenden és Porteleken is bezártak az óvodák, a község összes kisgyermeke a központi mezőteremi óvodába jár, mintegy 60-70 apróság.

„Szerettük volna, ha községünk gyermekei számára egy korszerű, jól felszerelt óvodát tudunk biztosítani, amit még ebben az esztendőben sikerült is megvalósítani, aminek nagyon örülünk” – fogalmazott a községvezető.











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: